Csörögefánk
sponsored links
Bár ez a csöröge még a múlt héten készült, fánkot nem csak a farsangi idõszakban lehet sütni.
Hozzávalók
300 g liszt
3 tojássárgája
30 g cukor
100 g tejföl
50 g olvasztott vaj
csipet só
A sütéshez
olaj
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és a tésztát lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
Keresztben csíkokat vágunk belõle, majd a csíkokat ferdén feldaraboljuk, hogy rombusz alakú formákat kapjunk.
A rombuszok közepét hosszanti irányban bevágjuk és két szemben lévõ tésztasarkat átbújtatunk a résen.
Tetszés szerint más alakúra is formázhatjuk a tésztát.
Közepesen forró olajban sütjük õket úgy, hogy kb. fél percig az egyik oldalukat, majd megfordítjuk és ugyanennyi idõ alatt a másik oldalukat is szépen megpirítjuk.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.