Csörögefánk
sponsored links
Mamám régi, jól bevált receptje következik. Nagyon finom, fõleg frissen melegen ajánlom fogyasztani, de késõbb is finom marad. Nem vagyok egy nagy olajban sütõ ezért nálunk a finom farsangi fánkokat a mamám készíti. Most vasárnapra is csinált nekünk ezúttal csörögét. (Remélem olvassa ezt a bejegyzést és a jövõ héten ismét meglep egy kis szalagos fánkkal ami a személyes kedvencem) Gyönyörû szépek lettek, és megengedte, hogy közzétegyem a receptjét. Íme:
Tegyünk a gyúrófelületre fél kg lisztet, ehhez adjunk 2 dkg zsírt (ha nincs akkor vajat vagy margarint) 1 egész tojást, 3 tojássárgáját, 2 evõkanál tejfölt, 2 evõkanál rumot, egy csipet sót, 6 dkg cukrot. Ha szükséges kevés tejjel állítsuk össze. 15 percig ...