Csöröge vagy forgácsfánk
sponsored links
Fánk, de valahogy mégsem, mert nekem a fánk az az igazi, szalagos, élesztõs....(Viszont határozott elõnye, hogy gyorsabb, nem kell keleszteni. De ettõl még az olajszag változatlan, de valamit-valamiért, ugye.)
Ám ez is nagyon finom, a férjem például ezt szereti jobban. Persze azért a gyerekek ezt is szívesem elmártogatták a házi baracklekvárral :)
Lusta voltam, nem kerestem meg, melyik szakácskönyvbõl is szoktam ezt sütni a 100-ból, így rákattintottam Szamóca receptjére, azt sütöttem. ( Jelzem, családi adag, ha 2 fõre készül, javaslom felezni.)
Rémlett, hogy az enyém is ehhez hasonlít, csak nálam sütõpor is van benne. Az alapanyagoknál csak ennyit változtattam.
Csöröge vagy forgácsfánk
-50 dkg finomliszt
-1 sütõpor
-6 db tojássárgája
-csipetnyi só
-2 evõkanál porcukor
-egy kis poharas tejföl (175 g+ 2 teáskanál) ...