Csöröge vagy forgácsfánk
sponsored links
Nagyon szeretem a csörögét! Néhány hozzávalóból könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Akkor jó igazán, ha sütés közben felhólyagosodik a tészta, majd amikor beleharapunk, roppan egyet. Valamelyik nap babgulyás utáni fogásnak kitûnõ választás volt.
Gyerekkoromban az egyik szomszéd néni (Margit néni, Andi barátnõm Nagymamája) sokszor vigyázott rám, amíg a szüleim dolgoztak, és gyakran sütött nekem csörögét. Õ mindig kakaós-porcukorral hintette meg... jaj, de finom volt. Egyszer olyan sokat ettem belõle, pedig Margit néni figyelmeztetett, hogy ne egyem olyan forrón, hiába. Mondanom sem kell, olyan beteg lettem tõle - azóta megvárom, amíg hûl egy picit, és csak utána "esek" neki. :) Hiába no, saját kárán tanul az ember.
Hozzávalók:
- 3 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 25 dkg sima liszt
- 1 evõkanál kristálycukor ...