Csöröge
sponsored links
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1,5 dkg tejföl, csipetnyi só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, fél citrom reszelt héja, 1 teáskanál citromlé; a sütéshez: 4 dl olaj; a tálaláshoz: 10 dkg porcukor
Elkészítése: A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hûtõben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval ...