Csöröge fánk farsangra

2012-01-15

sponsored links


Régen,amikor még gyereknek számítottam szerettem a farsangot ,de csakis a bál miatt,amin igyekeztem mindig részt venni és  természetesen anya mindig kreált nekem valami frappáns jelmezt,amivel néha nyertem is.Aztán szerencsére sikerült ezt a vállalkozását hamar leépítenem....:) Ma már nem rajongok a farsangért,de mondjuk bálba sem járunk már.
Késõbb egyre jobban kezdtem értékelni azt,amikor fánkot sütött,s még késõbb amikor ezt már tovább is fejlesztette és pudingos krémmel töltve tálalta.Nem vagyok egy fánk rajongó,de ilyenkor legalább kettõt legyûrtem.Többet viszont nem,mert nem igazán szeretem.Jóval korábban Csörögét is sütött,ezt valahogy jobban kedveltem,talán azért,mert vékony volt és jó ropogós.
Most én is sütöttem egy adagot,mert kíváncsi voltam,hogy eltalálom-e azt az ízt,amelyhez hasonlót gyerekkorom óta még nem  ízleltem.És csodás csodája sikerült!
Ez a legegyszerûbb fánk a világon,az tuti.Jane Austen : Mansfield park filmre vitt igazi remekmûve mellett a házi sárgabaracklekvárommal szépen elfogyasztottuk kettecskén ezen a szeles "inkábbmaradjunkbent " vasárnap délutánján:)

Csöröge vagy forgácsfánk

Hozzávalók:

- 25 dkg liszt
- 150ml tejföl-én 20%-osat használtam
- 2 g porcukor
- 5 dkg vaj ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2012/01/c...

sponsored links

Keres?s