Csõröge fánk - minden mentes
sponsored links
Az úgy volt, hogy jöttek a csirkék ???????????? s persze majdnem hogy váratlanul. Na de komolyan, most mi köze van a csirkéknek a csõrögéhez? - hát csak annyi, hogy ha már egyszer a szabadidõt nem fõzéssel, hanem csirke bontással kell tölteni, akkor ki kell találni egy nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ ételféleséget. No így került sor a Szafi fánkjaira, ami átsegített az éhenhaláson bennünket :) De folytatnám egy kicsit a csirkékkel. Amikor megérkezik 10 db házi kapirgálós, s még azt sem tudod eldönteni, hogy milyen nap van? ................. hát akkor vagyok én igazán bajban, de úgy még soha sem volt, hogy valahogy ne lett volna.
A pipiket szépen sorjában felbontottuk, részeiket becsomagoltuk, de a melleket -miután mi nem igazán szeretjük, mert nagyon száraznak találjuk- azt külön kezeltük. Elõször is filéztük, majd a filéket ledaráltuk. Lett is komoly 5 kg darált csirkemell. Na ebbõl készül majd egy isteni finom kolbász. Így ni! :)
A fánk receptjét nem írnám le, mert nagyon sok helyt foglal, de ha IDE kattintunk, máris olvashatjuk a fantasztikus minden mentes csõröge fánk receptjét. Isteni finom!
S akkor a csirkemellek filézése után még mindig gond volt, mi is legyen a csontokkal, s a rajta maradt kis húsfalatokkal? Fagyasztóba nem akartam tenni, mert a csontok ne foglalják a helyet.
Nos ebbõl lett két kukta húsleves, amibõl tisztességesen megebédeltünk. Ezen túl még 10 üveg húslét (késõbbi felhasználásra) hõkezeltem. Jó ideig nem lesz gond, ha csak le kell emelni egy üveget a polcról, befõzni egy kis csiga tésztát és máris lehet ebédelni.