Csõben sült zöldbab debrecenivel.
sponsored links
Olyan szép sárga hüvelyû zöldbab kínálta magát a zöldségesnél, hogy gyorsan tele is pakoltam egy zacskót. Gondoltam fõzök egy finom tejfölös zöldbabfõzeléket ebédre, de aztán jött egy hirtelen ötlet és a nagy meleg ellenére végül csõben sült zöldbab lett belõle, debrecenivel. Mivel zsenge volt a bab, így pár perc alatt roppanósra fõztem, ezalatt az idõ alatt a debrecenit elõsütöttem, majd a sütõtálban nyakon öntöttem a tejföllel, bõven megszórtam a sajttal, és bõ fél óra alatt szép pirosra sütöttem. Bevallom, én melegen és hidegen is nagyon szeretem.....
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
4 db debreceni
só
õrölt színes bors
2 tk ételízesítõ
3 dl tejföl
1 ek liszt
10 dkg trappista sajt
1 ek olaj
A zöldbab végeit törjük le, majd enyhén sós vízben fõzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szûrjük, és csepegtessük le.
A debrecenit karikázzuk fel, és az olajon süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból.
A visszamaradt zsiradékot öntsük bele egy sütõformába (v. tepsibe), majd helyezzük rá a lecsepegtetett zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítõvel.
Ezután osszuk el a zöldbab tetején az elõsütött kolbászkarikákat, majd a lisztet keverjük simára a tejföllel, és egyenletesen kanalazzuk rá. Végül szórjuk meg a reszelt sajttal.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük szép pirosra. A sütõbõl kivéve hagyjuk kicsit hûlni mielõtt tálalnánk.
Tálalás elõtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd helyezzük tányérra, és úgy kínáljuk. Melegen, hidegen egyaránt finom, és laktató.