Csõben sült, spenóttal töltött palacsinta
sponsored links
Ha a spenótot emlegetjük sokunknak csak a fõzelék jut az eszébe. Pedig remek egytálételt is lehet készíteni vele. Egy ötlet a felhasználásához, remélem nektek is ízleni fog.
Hozzávalók
fejenként 2 db palacsinta (16 db palacsinta :25 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 1 evõkanál cukor, 2 evõkanál olaj, szódavíz a kikeveréshez.tejszín sûrûségû legyen)
minimum fél kg paraj vagy egy csomag mirelit parajpüré
2 gerezd fokhagyma
só, bors
vaj
1/2 húsleveskocka
Sajtmártás:
10 dkg vaj
4 dl tej
2 evõkanál liszt
1 db tömlõs natúr sajt
só, bors
reszelt sajt a szóráshoz
A parajt vajon kiolvasztjuk, ízesítjük a fokhagymával, sóval, húsleveskockával, borssal és 5 percig pároljuk.
A palacsinták közepére helyezek a spenótos töltelékbõl és a széleit behajtogatjuk. Segítség a képen a hajtogatáshoz.
A hajtogatott palacsintákat egy kivajazott tepsibe helyezzük félig fedve egymásra.
Elkészítjük a sajtmártást, a vajat felolvasztjuk egy lábasban, beleszórjuk a lisztet és fehéredésig pirítjuk, hogy elveszítse a liszt ízét.
Lassan hozzáadagoljuk a hideg tejet és csomómentesre keverjük. Belekeverjük a tömlõs sajtot és felforraljuk.
A mártást a tepsiben lévõ palacsintákra öntjük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütõben 10-12 percig sütjük, addig amíg a sajt rá pirul.
Melegen tálaljuk.
Hozzávalók
fejenként 2 db palacsinta (16 db palacsinta :25 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 1 evõkanál cukor, 2 evõkanál olaj, szódavíz a kikeveréshez.tejszín sûrûségû legyen)
minimum fél kg paraj vagy egy csomag mirelit parajpüré
2 gerezd fokhagyma
só, bors
vaj
1/2 húsleveskocka
Sajtmártás:
10 dkg vaj
4 dl tej
2 evõkanál liszt
1 db tömlõs natúr sajt
só, bors
reszelt sajt a szóráshoz
A parajt vajon kiolvasztjuk, ízesítjük a fokhagymával, sóval, húsleveskockával, borssal és 5 percig pároljuk.
A palacsinták közepére helyezek a spenótos töltelékbõl és a széleit behajtogatjuk. Segítség a képen a hajtogatáshoz.
A hajtogatott palacsintákat egy kivajazott tepsibe helyezzük félig fedve egymásra.
Elkészítjük a sajtmártást, a vajat felolvasztjuk egy lábasban, beleszórjuk a lisztet és fehéredésig pirítjuk, hogy elveszítse a liszt ízét.
Lassan hozzáadagoljuk a hideg tejet és csomómentesre keverjük. Belekeverjük a tömlõs sajtot és felforraljuk.
A mártást a tepsiben lévõ palacsintákra öntjük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütõben 10-12 percig sütjük, addig amíg a sajt rá pirul.
Melegen tálaljuk.