Csõben sült sajtos penne - majdnem sajtos makaróni by Rachel Allen
sponsored links
Sokáig forgattam a kezemben Rachel Allen nem régen megjelent szakácskönyvét, melyhez a T. Bálint kiadó jóvoltából jutottam hozzá.
Nagyszerû, hétköznapi ételek sorakoznak a szakácskönyvben, csak mostanában valahogyan kicsit másféle ételekre állt rá a kezem. Tudtam, hogy ami késik, nem múlik, egyszer csak a fejemhez kapok majd, hogy éppen az egyik étel illik, az aznapi menübe. Így is lett.
Nálunk nem szokásos étel a sajtos makaróni, igazából még soha nem fõztem és a családom sem követelte. A frissen kifõzött olasz tészta valamilyen mártással, vagy feltéttel, nálunk ez a népszerû formája ennek a kategóriának. Tudom, hogy világszerte népszerû fogás, gondoltam itt az ideje, hogy kipróbáljam én is, no és kóstolja meg a család.
Ahogyan említettem, nem terveztem el elõre az ételt, így nem makaróni, hanem penne állt hozzá a rendelkezésemre. Gondoltam, hogy nagy baj nem lehet, hiszen a penne csodásan magába szívja majd a mártást, úgy gondolkodtam, hogy igazából ez az étel lényege.
Nem fõfogásként, hanem köretként készült ez esetben ez a tésztaétel, de úgy döntöttem, hogy a húsételtõl különválasztva mutatom be.
Roppant egyszerû az étel elkészítése, egy közepesen sûrû, hagymás - sajtos besamel a lelke, mellyel alaposan átitatjuk a kifõtt tésztát és sajttal vastagon megszórva átsütjük, míg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
Hozzávalók 4 adaghoz: ...