Csõben sült ordás metélt
sponsored links
A gomba és a sajt mellett, az orda is nagy kedvencem. Fogyasztom édesen, sósan, magára, kenyérrel, puliszkával, bárhogy. Szerencsére családom is nagyon szereti, minden formában, ezért a tavasz beálltával gyakran készítek ordás ételeket.
Most még ritkán kapni a piacon, de én folyamatosan vadászom :)
Kapros-ordás palacsintát ettünk már néhányszor idén, ezért most valami más édességet szerettem volna belõle.
Az ötlet a vargabélestõl jött, gondoltam, ha túróval finom a tészta, akkor ordával is biztosan az lesz.
De aztán kiderült hogy nem, ez messze fölülmúlja a túrós változatot, hisz még annál is finomabb.
A család folyamatosan dícsérte, nagyon gyorsan elfogyott.
Hozzávalók:
- 30 dkg szélesmetélt
- 50 dkg friss orda
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor ...