Csõben sült nyúl mediterrán módra
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nyúlcomb (elsõ és hátsó)
- 5 dl paradicsomlé
- 10 dkg zöld olívabogyó (mag nélküli)
- 1 édeskömény
- 4 narancs
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 4 evõkanál olívaolaj
- 1,5 dl fehérbor
- 1-1 evõkanál kakukkfû és petrezselyemzöld
- 2 babérlevél
- 0,5 teáskanál õrölt fahéj
- 2-3 teáskanál cukor
- só, õrölt bors
Elkészítése:
1. Egy mozsárban alaposan összezúzzuk a fûszereket: a petrezselymet, a kakukkfüvet, a babérlevelet, 1 narancs lereszelt héját, illetve a fahéjat.
2. A húst megsózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyõben, az olajon mindkét oldalán megpirítjuk.
3. Az édeskömény külsõ rétegét eltávolítjuk, és szeletekre vágjuk.
4. A húst bekenjük a fûszerkeverékkel. Tepsibe szórjuk az édesköményt, a fokhagymát héjastól, meg a szeletekre vágott hagymát, majd a nyúlcombokat ráhelyezzük.
5. Felöntjük borral, paradicsomlével, illetve 2 narancs kifacsart levével.
6. Fóliával letakarjuk, és 180 fokos sütõben 60 percig pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítjuk, megszórjuk olívabogyóval, illetve a megmaradt narancsdarabokkal. Végül további 20-30 percig sütjük 200 fokon (idõnként locsoljuk meg a saját levével).