Csõben sült cukkinis csirkeragu
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg tollhegytészta vagy makaróni, 25 dkg csirkemell, 1 hagyma, 1 kisebb piros húsú paprika, 1 kisebb cukkini, 10 dkg reszelt sajt, kevés olaj, 3 dl fõzõtejszín, só, bors, szerecsendió, oregánó, majoránna, só, bors.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és majoránnával. A hagymát apróra, a paprikát kockára vágjuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a fûszerezett csirkemellcsíkokat. A cukkinit kockára vágjuk, majd a félpuha csirkemellhez adjuk. Készre fõzzük, felöntjük a tejszínnel, 5 dkg reszelt sajtot kavarunk bele, szerecsendióval fûszerezzük, majd összevegyítjük a kifõtt tésztával. Tûzálló tálba rakjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és alufóliával letakarva elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 20 perc alatt megsütjük. Végül a fóliát levesszük, hogy a sajt megpiruljon. Forrón tálaljuk.