Csõben sült brokkoli, spárga

2012-06-13

sponsored links

DSCN8140_.jpg

Sosem értettem, mi a franc az, hogy csõben sült. Van valami csõ-szerû konyhai eszköz? Mindig ilyen PVC csõre asszociáltam, mikor meghallottam a kifejezést. Aztán egyszer anyukám csinált csõben sült karfiolt és megtudtam, mi is az. Semmi köze a csövekhez, régen a kemencéknek volt egy kis rekesze, amelyet csõnek hívtak, ott készítették ezeket az ételeket, mivel nem kell sokáig sütni, hiszen elõfõzött alapanyagokról van szó, és épp csak meg kell pirítani a tetejüket.

Miután lezajlottak az új, önálló élet elindításához szükséges események és nagyjából elvégeztük a feladatainkat, sorra kezdtük meghívni azokat, akik még nem, vagy csak romhalmazként látták lakásunkat. Az úrrá vált legény nagymamája volt a soros pár hete, és mivel tudom, hogy nem szeret nehéz ételeket enni, sõt, nem eszik csak baromfit, valami olyat kellett ...


Folytats a blogon ... eatathugis.blog.hu/2012/06/13/csoben_...

sponsored links

Keres?s