Csóró kollégista: Instant ramen? Inkább ne.
sponsored links
Kétségtelen, hogy az instant tésztaételek olcsók, és egyszer-egyszer mindenki eszik, ahogy chipset, mekiskaját vagy sört is. Hiszen öt perc alatt kész van, és ahhoz képest, hogy akár száz forint alatt meg lehet egyet venni, eléggé eltelíti az embert. Épp ezért nagyon gyakori koliskaja- sajnos. De mitõl is olyan átkos az az instant yakisoba vagy ramen?
Elõször is, a ramen és a yakisoba tésztaételek, így elsõsorban szénhidrát az, amihez a szervezetet hozzájuttatják. Azonban eredeti, házi ételekként a ramen izmos zöldséges húslevesben úszó fõtt tésztát jelent, a yakisoba pedig fõtt-pirított, szószokkal ízesített tésztát, mindenféle pácolt hal- és zöldségkörítéssel.
Hangsúly tehát: a szénhidrátot megfelelõ mennyiségû fehérjével és az ásványi anyagokat, rostot és vitaminokat biztosító zöldségekkel együtt tálalják.
Ami az instant ramenben ebbõl megtalálható: átlag 0,5 gramm fagyasztva szárított hagymaszár vagy metélõhagyma.
A tészta a leggyengébb pont: a csomagolás szerint búzaliszt és pálmaolaj alkotja. Hát igen- a tésztát olajban sütik ki, ettõl ...