Csíráztatás
sponsored links
Az év ezen idõszakára kimerülnek a szervezet vitaminraktárai és sajnos az influenza is felüti a fejét. A csírák igazi vitaminbombák, így nagyon jó immunerõsítõk.
Nagyon gyakran szoktam csíráztatni, mert nem csak jó vitamin forrás, de nagyon finom is.
Bármilyen erre a célra használható magot csíráztathatunk, én most retekmagot használtam, talán ez a legkönnyebben csíráztatható magféleség.
Amire szükségünk van:
2 ek. csíráztatni való mag
befõttesüveg
befõttesgumi vagy kötözõ
légáteresztõ anyag ez nálam
szúnyogháló darab
de lehet géz vagy függöny darab is
A magot befõttesüvegbe tesszük, jól átmossuk és pár órára langyos vízbe áztatjuk. Az üveg szájára erõsítjük a légáteresztõ anyagot, ennek segítségével könnyedén le tudjuk önteni a vizet a magokról.
Az áztatási idõ leteltével leöntjük a vizet és az üveget úgy helyezzük el, hogy a szájával lefele kicsit megdöntve legyen, így a felesleges folyadék el tud távozni, én egy tálcára helyeztem az üveget úgy, hogy a tálca peremére rátettem az üveg alját.
Naponta 2-3 alkalommal kell a magokat átöblíteni, hogy ki ne száradjanak és meg ne büdösödjenek.
Naponta meg fogom mutatni a kis magok fejlõdését.
image/jpeg