Csíráztatás

2018-02-07

sponsored links

Az év ezen idõszakára kimerülnek a szervezet vitaminraktárai és sajnos az influenza is felüti a fejét. A csírák igazi vitaminbombák, így nagyon jó immunerõsítõk. 
Nagyon gyakran szoktam csíráztatni, mert nem csak jó vitamin forrás, de nagyon finom is. 
Bármilyen erre a célra használható magot csíráztathatunk, én most retekmagot használtam, talán ez a legkönnyebben csíráztatható magféleség.

  

Amire szükségünk van: 

2 ek. csíráztatni való mag
befõttesüveg
befõttesgumi vagy kötözõ
légáteresztõ anyag ez nálam 
szúnyogháló darab
de lehet géz vagy függöny darab is


   A magot befõttesüvegbe tesszük, jól átmossuk és pár órára langyos vízbe áztatjuk. Az üveg szájára erõsítjük a légáteresztõ anyagot, ennek segítségével könnyedén le tudjuk önteni a vizet a magokról.
  Az áztatási idõ leteltével leöntjük a vizet és az üveget úgy helyezzük el, hogy a szájával lefele kicsit megdöntve legyen, így a felesleges folyadék el tud távozni, én egy tálcára helyeztem az üveget úgy, hogy a tálca peremére rátettem az üveg alját.



   Naponta 2-3 alkalommal kell a magokat átöblíteni, hogy ki ne száradjanak és meg ne büdösödjenek. 
   Naponta meg fogom mutatni a kis magok fejlõdését. 
  
image/jpeg

Folytats a blogon ... csipetkeblog.blogspot.com/2018/02/csi...

sponsored links

Keres?s