Csírás szendó, a különleges
sponsored links
Szoktatok csírát enni? Ha nem, itt az idõ, hogy elkezdjétek! Dekoratív. Vagy vicces? Szendvicsre rendezve mutatós. Egészséges és még finom is, ráadásul nálunk már a cba is árulja, legalább 5- 6-féle ízben. Belátom, elsõre talán furcsán néz ki (bár szerintem inkább izgin), hiszen olyan, mintha egy köteg használt damilt tûznénk a többi hozzávaló tetejére. :-)
Jelentõségük abban rejlik, hogy a csírák épp olyan gazdag enzim-, vitamin- és ásványi-anyag források, mint a kifejlett növények, viszont semmilyen káros környezeti hatás nem érte még õket (mint a mûtrágya vagy a permetszerek). Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk õket, valóságos vitaminbombákkal látjuk el a szervezetünket. Kalóriatartalmuk említésre sem méltó, vitamintartalmuk azonban annál inkább (A-, B-, D-, E-, K vitamint, kalciumot, foszfort, nátriumot, szelént tartalmaznak). A csíraevés erõsíti az immunrendszert, és vértisztító, gyulladáscsökkentõ hatással bír.
Felhasználása egyszerû: szendvicsekhez kínálhatjuk, salátákat ízesíthetünk vele, de minden fehérjeforráshoz ...