Csírás szendó, a különleges

2012-08-29

sponsored links



Szoktatok csírát enni? Ha nem, itt az idõ, hogy elkezdjétek! Dekoratív. Vagy vicces? Szendvicsre rendezve mutatós. Egészséges és még finom is, ráadásul nálunk már a cba is árulja, legalább 5- 6-féle ízben. Belátom, elsõre talán furcsán néz ki (bár szerintem inkább izgin), hiszen olyan, mintha egy köteg használt damilt tûznénk a többi hozzávaló tetejére. :-)

Ádám és én régi motorosok, azaz csíra-evõk vagyunk. :-) Néhány évvel ezelõtt ugyanis teljesen véletlenül cikket írtam a csírákról, és közben megvilágosodtam, hogy nekünk is ilyesmit kéne ennünk. Még aznap meg is vettem az elsõ dobozt (hagymacsírát), és megkóstoltuk. Olyan volt, mint a snidling - babaruhában, így hát azonnal összebarátkoztunk. :-) 

Jelentõségük abban rejlik, hogy a csírák épp olyan gazdag enzim-, vitamin- és ásványi-anyag források, mint a kifejlett növények, viszont semmilyen káros környezeti hatás nem érte még õket (mint a mûtrágya vagy a permetszerek). Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk õket, valóságos vitaminbombákkal látjuk el a szervezetünket. Kalóriatartalmuk említésre sem méltó, vitamintartalmuk azonban annál inkább (A-, B-, D-, E-, K vitamint, kalciumot, foszfort, nátriumot, szelént tartalmaznak). A csíraevés erõsíti az immunrendszert, és vértisztító, gyulladáscsökkentõ hatással bír. 

Felhasználása egyszerû: szendvicsekhez kínálhatjuk, salátákat ízesíthetünk vele, de minden fehérjeforráshoz ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/LYSO...

sponsored links

Keres?s