Csírák: Retekcsíra
sponsored links
Story
Mi emberek hajlamosak vagyunk mindent túlbonyolítani! Így volt ez velem is, és a csíráztatással.Szebbnél szebb csíráztató edényeim vannak, több emeletesek, amikkel egyszerre több típust is lehet csíráztatni, egy idõben, és igen, ki is használta, aztán hamar rájöttem, hogy nem lesz nekem kedvem napi 3-4 alkalommal szétszerelni a tornyot, és alkatrészenként átöblögetni a csíravadont az ablakban..azt hiszem pár évig nem is ettem csírákat.
Most találtam egy rém használható módszert a csíráztatásra, ami egyszerû, mint a raklap!
Befõttes üveg + tüll anyag + befõttes gumi = szuper egyszerû csíráztatótál!!
Annyi a dolgunk, hogy beletesszük a csírát, rá a tüllt, és a gumit, és legközelebb csak akkor kell szétszedni, ha kész a csíra! A tüllön keresztül le tudjuk mosni, le tudjuk csöpögtetni, és nincs semmi hókuszpókusz!
Mindenkinek javaslom az otthoni csíráztatást bioboltban vásárolható, csíráztatásra szánt magokkal, mert azok vegyszermentesek! Ez nagyon fontos!
Amúgy meg ráadásnak amellett, hogy szuper friss csírákat ehetünk, még a pénztárcának is takarékra állíthatjuk vele..
A csírák egészségesek, sok bennük a vitamin, bla-bla, jöjjön az elsõ versenyzõ, az egyik kedvencem, a :
Retekcsíra
- természetes antibiotikum
- több hõt termel, mint a kifejlett retek, elõsegíti a felesleges nyálka eltávolítását, egy tisztító folyamatot indít el
- kiüríti a bélférgeket
- tisztítja a légzõszerveket, nyálkahártyát, ezzel ...