Csípõs-édes zöldbabsaláta húsgolyóval
sponsored links
Az ember könnyen odaszokik a Szimpla piacra, mert szerethetõ. A Kazinczy utcai romkocsma kertjében vasárnaponként hangulatos urbánus piac és vele együtt egy kis New York költözik. Ahol megfér egymás mellett a kíváncsi nyugdíjas és a menõ fiatal, ahol nem idegeskedik senki, amiért sorba kell állni a málnáért, és ahol receptek cserélnek gazdát a türelmes várakozás közben. Az egyik standnál töpörtyûkrém és fokhagymás abált szalonna, a másiknál homoktövis és hajdinaliszt. A zöldséges a dekoratív szivárvány mángolddal (a gödöllõi egyetem tangazdasága), a csíkos céklások, a bernecebaráti kecskesajtos és a lekvárosok. Két kör között egy presszókávé a pultnál. Aztán a babosok. A "régi idõk farmjára" két alkalom után már visszatérõként érkezik az ember. Elõször is a feleség zseniális házi buktái miatt (a szilvalekváros nyert -bár meg kell jegyeznem, hogy mind a mérete mind a töltelék aránya csökkenõben). Másodszor a pedig a babokért. A zöldbab olyan zsenge és édes, hogy akár nyersen is simán megállná a helyét. Ezt az ízgazdag salátát zöld színû ceruzabab és sárga vajbab vegyesen alkotja, de természetesen egyfélébõl is készíthetõ. A recept dél-kelet ázsiai ihletésû, csípõs és édes, húsos, és mégsem, és akár egy nagyobb létszámú partira is bevállalható.
Csípõs-édes zöldbabsaláta húsgolyóval
Hozzávalók (4 adag)
Húsgolyó:
60 dkg darált sertéshús
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
2 cm friss gyömbér, lereszelve
1 szelet kenyér, héja nélkül, beáztatva, kinyomkodva ...