Csípõs-ragacsos harcsafalatok

2014-03-13

sponsored links


Hozzávalók

40 dkg filézett afrikai harcsa
csilipehely ízlés szerint
2 gerezd zúzott fokhagyma
4-5 evõkanál olívaolaj

a ragacsos mázhoz:
1 citrom leve
1 teáskanál reszelt gyömbér
2-3 evõkanál méz


A harcsát 3-4 cm-es kockákra vágjuk. Elkeverjük  a csilipehellyel,  a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, letakarjuk, hûtõbe tesszük és legalább 4-5 órán át pácoljuk. A ragacsos máz hozzávalóit jól elkeverjük. A harcsakockákat sütés elõtt megsózzuk, majd felhevített serpenyõben, folyamatosan forgatva pirosra sütjük. A sütés utolsó perceiben ráöntjük a ragacsos mázat és összeforraljuk a halfalatokkal. Forrón kínáljuk. Tálalhatjuk párolt rizzsel, különféle salátákkal.

A recept a Kifõztük 2013. évi májusi számában jelent meg.

Folytats a blogon ... izeskalandok.blogspot.com/2014/03/csi...

sponsored links

Keres?s