Csípõs-ragacsos harcsafalatok
sponsored links
Hozzávalók
40 dkg filézett afrikai harcsa
csilipehely ízlés szerint
2 gerezd zúzott fokhagyma
só
4-5 evõkanál olívaolaj
a ragacsos mázhoz:
1 citrom leve
1 teáskanál reszelt gyömbér
2-3 evõkanál méz
A harcsát 3-4 cm-es kockákra vágjuk. Elkeverjük a csilipehellyel, a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, letakarjuk, hûtõbe tesszük és legalább 4-5 órán át pácoljuk. A ragacsos máz hozzávalóit jól elkeverjük. A harcsakockákat sütés elõtt megsózzuk, majd felhevített serpenyõben, folyamatosan forgatva pirosra sütjük. A sütés utolsó perceiben ráöntjük a ragacsos mázat és összeforraljuk a halfalatokkal. Forrón kínáljuk. Tálalhatjuk párolt rizzsel, különféle salátákkal.
A recept a Kifõztük 2013. évi májusi számában jelent meg.