Csípõs fafüle gombaleves

2017-11-08

sponsored links

Szeretitek a kínai leveseket?
Ha igen akkor próbáljátok ki ezt a gyorsan elkészíthetõ levest. 




Hozzávalók:
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
5 dkg karalábé
20 dkg mirelit borsó
4-6 db fokhagyma
40 g. szárított fafüle gomba
ízlés szerint só, chili
2 evõkanál olivaolaj
120 g. kínai üveg tészta
2 csipet õrölt gyömbér
3 liter víz

Elkészítése:
A szárított gombát bõ vízzel felöntjük és egy órán át áztatjuk a vízbe,majd leszûrjük és vékonyabb csíkokra összevágjuk. Bõ forrásban lévõ vízbe dobjuk és 10 percig fõzzük,majd leszûrjük és félre tesszük.

A sárgarépát,a petrezselyem gyökeret és a karalábét tísztitsuk meg és a vastagabb lukú reszelõn reszeljük le. Az olajon pirítsuk át a mirelit borsót,majd keverjük hozzá a reszelt zöldségeket is és azonnal öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a gyömbért,az áttört fokhagymát és a chilit.Forrástól számítva kb 20 percig fõzzük,addig amíg a borsó puha nem lesz.
Ekkor beletesszük az elõkészített gombát,majd 15 percig fõzzük tovább. 
Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a tésztát és az idõ leteltével lekapcsoljuk a gázt a leves alatt. 
Tálaláskor õrölt chilivel még megszórjuk.







Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/11/csipos-...

sponsored links

Keres?s