Csípõs fafüle gombaleves
sponsored links
Szeretitek a kínai leveseket?
Ha igen akkor próbáljátok ki ezt a gyorsan elkészíthetõ levest.
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
5 dkg karalábé
20 dkg mirelit borsó
4-6 db fokhagyma
40 g. szárított fafüle gomba
ízlés szerint só, chili
2 evõkanál olivaolaj
120 g. kínai üveg tészta
2 csipet õrölt gyömbér
3 liter víz
Elkészítése:
A szárított gombát bõ vízzel felöntjük és egy órán át áztatjuk a vízbe,majd leszûrjük és vékonyabb csíkokra összevágjuk. Bõ forrásban lévõ vízbe dobjuk és 10 percig fõzzük,majd leszûrjük és félre tesszük.
A sárgarépát,a petrezselyem gyökeret és a karalábét tísztitsuk meg és a vastagabb lukú reszelõn reszeljük le. Az olajon pirítsuk át a mirelit borsót,majd keverjük hozzá a reszelt zöldségeket is és azonnal öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a gyömbért,az áttört fokhagymát és a chilit.Forrástól számítva kb 20 percig fõzzük,addig amíg a borsó puha nem lesz.
Ekkor beletesszük az elõkészített gombát,majd 15 percig fõzzük tovább.
Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a tésztát és az idõ leteltével lekapcsoljuk a gázt a leves alatt.
Tálaláskor õrölt chilivel még megszórjuk.