Csípõs diós mustár
sponsored links
Ez a mustár tavaly és az idén is bekerült a gasztro ajándékok sorába a nagy sikerre való tekintettel. Igaz karácsony már elmúlt azonban közeledik szilveszter, amikor sok-sok virsli (szójavirsli :)) kerül az asztalokra és jól jön mellé a házi készítésû pikáns diós mustár. Készíthetjük saját magunknak vagy ajándékba és vihetjük magunkkal a szilveszteri buliba.
A mustárfû magja a mustármag, amelybõl készül maga a fûszer, a mustár. Két fajtája van a fehér (angol) és a fekete (francia) mustár. A fehér mustár magját házigyógyszerként, sokféle betegség (érelmeszesedés, magas vérnyomás, anyagcserezavarok, epe- és májbántalmak, emésztési problémák, felfúvódás, reuma stb.) kúrálására használják.
Néhány alapanyag kell csak hozzá, egy kis üveg és 12 órát kell hûtõben tartani használat elõtt. Az egyetlen különleges hozzávaló a mustárpor, bár magunk is nekiállhatunk mustármagot õrölni. Én Coleman s mustárport használtam, amelytõl igazán csípõs lett a végtermék, de nagyon finom.
A receptet a barátnõmtõl, Giulia-tól tanultam.
Csípõs diós mustár
Hozzávalók: ...
A receptet a barátnõmtõl, Giulia-tól tanultam.
Csípõs diós mustár
Hozzávalók: ...