Csíkos kifli
sponsored links
Pár napja egyszerûen és szó szerint beleszerettem a Marisznál látott csíkos kiflikbe. Puha, kelt tészta, kakaóval - reggelire remek ötlet. Fél adagból meg is sütöttem másnap, nekünk elég volt 20 darab.
Könnyû elkészíteni, és házam népének ízlett, jó szívvel ajánlom minden olvasómnak ezt a receptet.
Hozzávalók 20 darabhoz:
40 dkg liszt
150 ml natúr joghurt
0,7 dl tej (félreolvasók kedvéért: nem 7 dl, hanem 0,7)
1 kisebb tojás
3 evõkanál cukor
5 dkg puha vaj
2 dkg élesztõ
A kakaós tésztához:
1 evõkanál cukrozatlan kakaópor
1 evõkanál tej
A tetejére a kenéshez:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kidagasztom. Átgyúrom, és két cipóra osztom. Az egyikbe belegyúrom a kakaót és az egy evõkanál tejet. Zsírszegény kakaóporom volt itthon (ez hogy került ide? nem emlékszem, mikor vettem), ettõl nem lesz sötét a tészta. Ezért nem is dolgoztam el rendesen, hanem "csak" márványosra.
Külön külön kinyújtottam a tésztákat, majd egymásra tettem a kettõt. Téglalapokra vágtam, majd azokat a hosszabb oldaluk mentén ketté, hogy háromszögeket kapjak. A háromszögeket feltekertem, váltakozva. Az egyiknél kívül volt a kakaós réteg, a másiknál belül.
Sütõpapíros tepsiben kelesztettem a kifliket negyedóráig, majd megkentem õket tejjel, és 200 fokos sütõben, 30 perc alatt megsütöttem egyik tepsivel a másik után.
Bár az enyémbe nem került most töltelék, lehet 1-1 kis kocka étcsokoládét vagy kis kanálnyi lekvárt tenni a kiflikbe feltekerés elõtt.
Drága Marisz, köszönöm szépen a receptet! :)