Csíkos kifli

2014-01-30

sponsored links

Puha, foszlós és könnyû kifli tízóraira vagy uzsonnára.

1

Hozzávalók: 16 db-hoz

80 dkg liszt

40 g élesztõ

1 tk só

2 tojás

15 dkg porcukor

4 dl tej

10 dkg vaj (szoba hõmérsékletû)

a kakaós részbe 2 ek kakaó

A 1 dl tejben futtassuk meg az élesztõt. A lisztet tegyük egy dagasztótálba, adjuk hozzá a vajat, sót, porcukrot, tojásokat, a a maradék tejet és a felfuttatott élesztõt.

Dagasszunk sima puha tésztát. Felezzük el a tésztát és az egyik felébe keverjük bele  a kakaóport.

Hagyjuk egy órát kelni majd osszuk a kakaósat és a vaníliásat is két részre.

Nyújtsunk kör alakot kb 30 cm-eset az egyik kakaósból és az egyik vaníliásból. Helyezzük a kakaós tésztát a vaníliásra és osszuk nyolc részre. Tekerjük fel a szélesebb részétõl indulva, és helyezzük egy zsírpapírral ellátott tepsire. Kelesszük még 20 percet. Kenjük le a kiflik tetejét felvert tojással és 175 fokos sütõben süssük 15-20 perc alatt szép aranybarnára.

(A másik két tésztával is járjunk ugyanígy, azért kell két részletben dolgoznunk, mert így tudunk akkora köröket nyújtani, hogy szép egységes kifliket formázzunk.)

2



3




Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/01/30/csi...

sponsored links

Keres?s