Csíkos kifli
sponsored links
Puha, foszlós és könnyû kifli tízóraira vagy uzsonnára.
Hozzávalók: 16 db-hoz
80 dkg liszt
40 g élesztõ
1 tk só
2 tojás
15 dkg porcukor
4 dl tej
10 dkg vaj (szoba hõmérsékletû)
a kakaós részbe 2 ek kakaó
A 1 dl tejben futtassuk meg az élesztõt. A lisztet tegyük egy dagasztótálba, adjuk hozzá a vajat, sót, porcukrot, tojásokat, a a maradék tejet és a felfuttatott élesztõt.
Dagasszunk sima puha tésztát. Felezzük el a tésztát és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
Hagyjuk egy órát kelni majd osszuk a kakaósat és a vaníliásat is két részre.
Nyújtsunk kör alakot kb 30 cm-eset az egyik kakaósból és az egyik vaníliásból. Helyezzük a kakaós tésztát a vaníliásra és osszuk nyolc részre. Tekerjük fel a szélesebb részétõl indulva, és helyezzük egy zsírpapírral ellátott tepsire. Kelesszük még 20 percet. Kenjük le a kiflik tetejét felvert tojással és 175 fokos sütõben süssük 15-20 perc alatt szép aranybarnára.
(A másik két tésztával is járjunk ugyanígy, azért kell két részletben dolgoznunk, mert így tudunk akkora köröket nyújtani, hogy szép egységes kifliket formázzunk.)
Hozzávalók: 16 db-hoz
80 dkg liszt
40 g élesztõ
1 tk só
2 tojás
15 dkg porcukor
4 dl tej
10 dkg vaj (szoba hõmérsékletû)
a kakaós részbe 2 ek kakaó
A 1 dl tejben futtassuk meg az élesztõt. A lisztet tegyük egy dagasztótálba, adjuk hozzá a vajat, sót, porcukrot, tojásokat, a a maradék tejet és a felfuttatott élesztõt.
Dagasszunk sima puha tésztát. Felezzük el a tésztát és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
Hagyjuk egy órát kelni majd osszuk a kakaósat és a vaníliásat is két részre.
Nyújtsunk kör alakot kb 30 cm-eset az egyik kakaósból és az egyik vaníliásból. Helyezzük a kakaós tésztát a vaníliásra és osszuk nyolc részre. Tekerjük fel a szélesebb részétõl indulva, és helyezzük egy zsírpapírral ellátott tepsire. Kelesszük még 20 percet. Kenjük le a kiflik tetejét felvert tojással és 175 fokos sütõben süssük 15-20 perc alatt szép aranybarnára.
(A másik két tésztával is járjunk ugyanígy, azért kell két részletben dolgoznunk, mert így tudunk akkora köröket nyújtani, hogy szép egységes kifliket formázzunk.)