Csíkos kalács,édesítõvel készítve

2018-02-10

sponsored links

Ebbõl a receptbõl egy darab nagyobb kalács készíthetõ,vagy kettõ darab kisebb kalács,amit ebben a receptben mutatok meg nektek. 





Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
5 dkg vaj
18 db édesítõ tabletta
2 db tojássárgája
1 csomag instant szárított élesztõ
160 ml tej
csipet só
csipet süssina édesítõpor
2 evõkanál kakaópor

Továbbá: 2 db  20 cm -es papír vagy valamilyen kenyérsütõ forma.

Elkészítése:
Az élesztõt felfuttatjuk, a csipet sóval és a csipet édesítõvel a langyos tejben.
Az édesítõ tablettákat kevés vízben feloldjuk.
A vajat felolvasztjuk.
A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztõt,a felolvasztott vajat,a feloldott édesítõt,és a tojássárgákat,majd lágy kelt tésztát készítünk belõle.
Ketté osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.



Mind két tésztát ketté vágjuk és cipókká formáljuk.


A cipókat felváltva kinyújtjuk.



A fehér kinyújtott tésztára fektetjük a kakaós kinyújtott lapot és szorosan feltekerjük.
A másik két tésztát is hasonló módon tekerjük fel.









Így két rudat kapunk,amit egy-egy doboz formába rakunk.


Letakarva duplájára kelesztjük.



Elõmelegített sütõben közepes hõfokon készre sütjük.
Amikor szép barnás a teteje kivesszük a sütõbõl és egy vizes konyharuhával letakarjuk a kalácsok tetejét,és így hagyjuk kihûlni.









Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/02/csikos-...

sponsored links

Keres?s