Csészés vegyes gyümölcsleves
sponsored links
Nem tudom megunni a gyümölcsleveseket. Egyre több gyümölcs érik és egyre színesebb, ízletesebb ételek készíthetõk belõlük.
Hozzávalók 6 fõre:
- 3 csésze cseresznye (csésze=2,5 dl)
- 1 csésze köszméte
- 2 csésze eper
- 1 nagy csipet só
- 2/3 csésze cukor
- 5 db szegfûszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl fõzõtejszín (20%-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.
A cseresznyét és a köszmétét feltesszük fõni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.
Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfûszeget.
Kb. 4-5 percig forraljuk.
Az epret is hozzáadjuk.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
Belecsorgatjuk a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és pár perc után elzárjuk.