Császárszalonnás sült töltelék

2017-03-06

sponsored links

Egyszerû, ízletes és olcsó recept, fõként ha szalonnát lehagyjuk róla. Én szerettem volna különlegesebbé tenné, így került rá borításnak a szalonna. Hidegtálra is kitûnõ.

Császárszalonnás sült töltelék

Hozzávalók: 5 darab zsemle, 1 nagy fej hagyma, kevés olaj, 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld, ha van friss bazsalikom is mehet bele, 6 tojás, ? teáskanál sütõpor, só, bors, 10 dkg reszelt sajt, 12 dkg császárszalonna vékony szeletekre vágva.

Elkészítése: Egy püspökkenyérforma alját kibéleljük szalonnaszeletekkel, kissé egymásra csúsztatva és az oldalára is. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd rögtön kicsavarjuk, hozzáadjuk az olajban elõzetesen megdinsztelt apróra vágott hagymát, a tojást, a zöld fûszereket, a reszelt sajtot. Sózzuk és borsozzuk, majd egynemû masszává gyúrjuk. A masszát beleöntjük a formába és elõmelegített közepes hõfokú sütõben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Kiborítjuk a formából és hûlni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2017/03/06/csasza...

sponsored links

Keres?s