Császármorzsa. nekem csak Kaisersmarni.
sponsored links
Smarni. Császármorzsát túl komoly névnek érzem, persze van olyan vendéglátóegység, ahol jogos lehet. Maga a Schmarren szó morzsát, vacakot jelent. Olyan kis császári semmiség. Pont ezért mertem letegezni. Sokan azt hiszik, hogy csak egy sûrû palacsintatészta, amit elbénáztunk és ezért van széttépkedve. Majdnem igaz, mert bénázni bizony lehet vele, de a hozzávalók minõsége és aránya azt mutatja, hogy az osztrákok ebbõl sem spóroltak ki semmit. (egyébként az össszes édességük pont ettõl jó!) Finom házi tojás, jó minõségû vaj, vaníliás porcukor, mazsola, 1 kupica rum és persze kevés liszt.
Minden gyümölcsös, ami megy a smarnihoz:
Kaisersmarni, császármorzsa (Kaiserschmarren)
Elõkészítési idõ: 20 perc
Sütési idõ : kb. 20-25 perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók :
Habos palacsintatészta, azaz smarni
- 220 ml 2,8 % tej ...