Császármorzsa

2012-06-27

sponsored links

Vannak könyvek, amiket a boltban kiolvas az ember. Nekiül, átlapozza, és képben van. Szépen kivitelezett kis könyv jelent meg arról, hogyan szervezték meg a magyar Uniós elnökség során a vendéglátást. Három szimpatikus fiatal nõ jegyzi a könyvet, de a szerepük súlya igen-igen eltérõ. Gyõri Enikõ külügyminisztériumi államtitkárként minden programért felelõs volt, Bakos Piroska a szóvivõ szerepét töltötte be, a harmadik fiatalasszony, Gál Helga pedig a borokat választotta ki a különbözõ alkalmakhoz. A könyvben igazi ínyenc receptek vannak, libamájjal, vaddal, profi tálalással. Néhány személyes történettel egészítették ki a könyvet, így került bele a császármorzsa Gyõri Enikõ-féle változata. Az is csoda, hogy erre volt ideje a fél év alatt. Az egészben az a legérdekesebb, hogy én még soha nem csináltam, szerintem nem is ettem. Azt tudtam, hogyan készül, de ez a grízes változat szimpatikus volt. Az mindenesetre kiderült, hogy mitõl morzsálódik el a tészta: hosszú sütés, némi macerálás. Kell hozzá sok lekvár, hogy ne legyen száraz. Mert az.

Császármorzsa (kb. egyszemélyes adag, tetszõleges személyre, a hozzávalók többszörözésével):

10 dkg grízt beáztatunk 1,5 dl tejbe, és hozzákeverünk 1,5 dkg kristálycukrot. Egy órát állni hagyjuk. 200 fokra ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s