Császármorzsa

2011-11-02

sponsored links


Ritkán készítem, hiszen olyan egyszerû és miért könnyíteném meg a helyzetem, ha  a család édességre vágyik.
Ilyenkor jön a recept keresés a számtalan papírfecni között. Mire végig böngészem és olvasgatom mindet, már el is szállt az ihletem a sütésre. Rendszeresen megállapítom, hogy a sütést nem nekem találták ki, fõleg nem úgy, hogy délután és minél elõbb.
Aztán mégis nekiállok és amilyen nehézkesen kezdek hozzá, olyan lelkesen folytatom.

A legenda szerint Ferenc József egy napon omlettet (schmarrn) kért desszertnek. A szakács gyorsan improvizálta a császármorzsaként elhíresült édességet, és a hozzávalók, fõleg a tej után, Kaser Schmarrn, vagyis "sajtkészítõ omlett" névre keresztelte. Az öreg császár az elnevezést félreértette és ettõl a naptól fogva Kaiser Schmarrnként emlegette. Ki mert volna neki ellent mondani? / Dívány.hu /

Lehetséges, hogy ez nem a klasszikus változat, de ez engem nem is nagyon érdekel.
Olvastam olyan recepteket, ahol csak lisztbõl készül, sõt, szinte csak olyat olvastam.
Az én változatom az egyik kolléganõmtõl származik és én ezzel meg is vagyok elégedve.

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg búzadara
  • 3 tojás sárgája + a fehérje
  • kb. 5 dkg cukor ...

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2011/11/csasz...

sponsored links

Keres?s