Császármorzsa forró eperrel
sponsored links
A császármorzsa igazi ellensége a lekvár. Egyszerûen csak jön, ráül, és megöli a súlyával. Szomorú vég ez ennyire szívemhez közelálló ételhez. Éppen ezért, megpróbálom megmenteni a császármorzsát, a fojtogató lekvároktól, és kampányolok a friss meleg gyümölcsök mellet.
Tökmindegy minek hívjuk, lekvárnak, mártásnak, vagy akárminek, a lényeg, hogy frissen készül, friss fûszerekkel ízesítjük, amitõl élénk lesz üde, és nem ül rá a morzsára hanem hozzásimul.
Nyáron persze egyszerûbb dolgunk van, de azért nem áll meg az élet attól, hogy leesett egy kis hó, a mélyhûtõben terem ilyenkor az eper, a málna, és a ribizli is.
Nos annyi csak a dolgunk, hogy a felolvasztás után összeforraljuk a gyümölcsöt , jelen estben az epret egy kevés balzsamecettel, citrommal, és citromhéjjal, és egy csepp agavesziruppal. Egészen más a végeredmény. Bármilyen bogyós gyümölccsel megoldható, de akár szilvával is.
A császármorzsa receptjét , mivel nem hoztam mamitól, nagyos sokáig keresgettem, egyik rosszabb volt mint a másik. A desszert.eu viszont megmondja a tutit. Az ott fellelhetõ recept szerintem a létezõ legtökéletesebb. Én rögtön két adagot szoktam készíteni így elõfordul, hogy jut nekem is.
Hozzávalók: (1 adag) ...