Császárhús almaborban, kakukkfûvel
sponsored links
Évi töltött dagadót kért, lett helyette sült császárhús. Végülis majdnem :)
Egyben szerettem volna sütni, de három kb. 40-50 dkg-os darabot sikerült csak szerezni így nem egy nagy tömbbel babráltam hanem három kisebbel. Már amennyire babrálás a befûszerez, sütõbe betesz és kész eljárás.
Ahogy a Vasárnapi ebéd-ben szerepel lehet préselni is, így egész szabályos téglákat lehet kihozni belõle. Viszont ahhoz egy nappal elõbb el kell kezdeni a mûveletet, úgyhogy én nem préseltem. Megsütöttük azt jól megettük.
Kellbele (6 fõre):
1,5 kg császárhús, kicsontozva, bõre bevagdosva
Kis csokor kakukkfû
3-4 kisebb rozmaringág
3 fej fokhagyma, vízszintesen félbevágva
Olívaolaj ...