CSÖRÖGE
sponsored links
Eddig valahogy kimaradt az életembõl a Csöröge, pedig egy nagyon kedvelt és finom fánk-féleség. Amúgy is lassan eljön a farsangi szezon, nem ártott végre kipróbálnom nekem is. Marha egyszerû a tésztája, hiszen nem kell dagasztani, keleszteni csak egyszerûen kimérni a hozzávalókat és bepakolni õket a masinába. Megjegyzem, ha nincs kéznél elektromos berendezés, akkor sem kell tõle megijedni, mert pár perc alatt az ember kigyúrja simára a tésztáját. Szóval tényleg egyszerû, még egy kezdõnek sem okozhat nagy kihívást. Finom, ropogós nassolni való, igazi karneváli édesség. Egy vájdling is kevés lehet a sokaságnak...
Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, 6 tojás sárgája, 1 csipet só, 8 dkg olvasztott vaj, 4 dkg porcukor, 10 dkg ...