CSÕBEN SÜLT BROKKOLI (GRATIN DE BROCOLIS)
sponsored links
Az általatok is közkedvelt csõben sült zöld karfiol után íme egy következõ recept, ezúttal egy szintén zöld zöldségbõl, brokkoliból.
A brokkoli nem csak nagyon finom, hanem egészséges is. Egy csészényi fõtt brokkoliban pl: annyi kalcium van, mint egy pohár tejben. Vasból a napi ajánlott mennyiség 10 %-át tartalmazza, a napi C-vitamin szükségletet pedig teljes mértékben fedezi.
Végül, de nem utolsó sorban a brokkoliban található szulforafán elpusztítja a rákos sejteket. A szulforafán egy kéntartalmú vegyület, ami a brokkoli enyhén kesernyés illatáért és ízéért felelõs.
HOZZÁVALÓK
1 db közepes fej brokkoli rózsáira szedve
4 dl tejszín
só, frissen õrölt tarka bors, õrölt szerecsendió
1 kk currypor
1 tk szárított salotta ...
1 kk currypor
1 tk szárított salotta ...