CSÍPÕS-MANGÓS RUKKOLÁS RÁKSALÁTA
sponsored links
Tudom-tudom, hogy otthon tél van, de itt még a hósesésben is ragyog a nap. A növények rügyben vannak, a hajtások megindultak, így a tavasz elsõ szele már megérintett minket. ( Már csak múlt idõ, mikor készítettem még úgy volt, amikor írom, addigra már ide is elért a hóvihar. Én azért nem bánom :-) Mivel itt rengeteg halat és tenger gyümölcsét esznek, az ember nehezen tudja elkerülni azt, hogy ne vegyen ezekbõl. Az élelmiszerboltok polcain a felvágottak mellett sorakoznak a különbözõ halfajták. Sõt a piacon is frissen, jégre fektetve lehet gusztálni õket. Mivel rengeteg féle hal van errefelé amit egyáltalán nem ismerek, egyelõre csak a régi barátaimmal kísérletezek. Például a garnélával. Egyre vigyázzatok: a rákot nem szabad túlsütni, mert rágós lesz, különben pedig könnyû, különleges vacsora!
(Ha valaki tud segíteni nekem abban, hogy melyik itteni hal nem nagyon szálkás a lazacon kívûl, tegye meg, hogy megosztja velem. Trollanyu, Te biztosan tudod!?)
Hozzávalók 2 személyre:20 dkg nagyobb méretû garnélarák (fagyasztott vagy friss tisztított)
10 dkg rukkola
1 db kisebb mangó
10 dkg mozzarella
4 db koktélparadicsom
Az öntethez: ...