Csurgatott torta, mert így is lehet... :)
sponsored links
Évek óta imádom készíteni a burkolt és figurákkal, virágokkal díszített tortákat, csodásan lehet megjeleníteni témákat, és személyre szabni a születésnapi finomságot, hogy az ünnepeltek minél inkább meghatódhassanak, leessen az álluk vagy éppen jót mosolyogjanak.
Ugyanakkor ennyi év után bizony egyre jobban nyitok más tortás irányzatok, stílusok, megoldások irányába, amik szintén elvarázsolnak. Ezekbõl már mutattam párat a Facebookon, biztosan mindannyian ismeritek pl. a tükörglazúros tortákat, amik Olga Noskova munkásságának köszönhetõen terjedtek el pillanat alatt a világhálón. Természetesen nem õ az egyetlen, aki ilyen szinten mûveli ezt az irányzatot, azóta több csodálatos kezû és kreatív cukrászséfet követek Instagramon is, egyszerûen fantasztikus, amit mûvelnek! De ott vannak még a meztelen torták, a krémes torták, azon belül is millió design. Idei nagy divat pl. a szürke krémmel körbe kent úgynevezett betontorta. De szintén hódító útjára indultak a csurgatott torták és/vagy kacattorták is, amiknek a teteje mindenféle finomsággal vannak megpakolva.
Részemrõl most a krémes, csurgatott tortával próbálkoztam, amik szerintem egyre elõkelõbb helyet fognak elfoglalni a tortázásaim során. ;)
Nem rég például egy kedves szomszédunknak készítettem tortát hálánk jeléül a zsalukövekért cserébe. Na, ilyet sem olvastok minden nap, ugye? :-D Szóval felújítunk és hát van, hogy némi segítségért, meglévõ anyagokért cserébe, pláne ha mást nem fogadnak el, akkor tortával mondunk köszönetet. :) Lehet ugyan, hogy itt jobban passzolt volna a betontorta, de az alábbival is ínyenc perceket szereztem a családnak.
Erdei gyümölcsös-mascarpone krémes csokitorta volt, ahol a pihe-puha kakaós piskótalapok szélén trüffelcsík tartotta kordában a lágy gyümölcskrémet, majd kívülrõl kapott még egy kis csokit, arra pedig a maradék gyümölcskrémet. A tetején aztán megint mindenféle izgalmas finomság sorakozott, kezdve a csurgatott csokoládéval, aztán túl a krémcsókokon volt még ott reszelt tonkabab, liofilizált málna, és mindezekkel csodálatosan harmonizáló kakaóbabtöret.
?