Csupalila:Szilvás-diós pulykaragu vörösboros párolt lilakáposztával
sponsored links
Közeledik a karácsony, ezért összeszedtem néhány ide illõ hozzávalót, amikbõl remek sütit lehet csinálni. Pontosabban lehetett volna, de ez épp egy pulykaragu lett. Amibe tejszín is került és ugye az alapigazság, hogy amiben tejszín van, rossz nem lehet. Hát nem is lett!
Szilvás-diós pulykaragu vörösboros párolt káposztával
Szilvás-diós pulykaragu
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- szilvabefõtt lével együtt , vagy friss szilva
- õrölt fahéj, õrölt gyömbér, szegfûszeg, só, bors
- finomra darált és aprított dió
- 2 dl tejszín
- 2 ek olívaolaj
Elõkészületek:
Feldaraboltam a pulykahúst.
Elkészítés:
Felmelegítettem az olajat és megpirítottam a pulykakockákat. Hozzáadtam a szilvabefõttet a levével együtt és belekerültek a fûszerek is. Néhány percig együtt pároltam, majd a tejszín következett. Nekem egy picit híg lett a mártás, ezért finomra aprított dióval sûrítettem és beletettem az aprított diót is.
Vörösboros párolt vörös káposzta
Hozzávalók:
- körülbelül 30 dkg vörös káposzta
- 1 közepes lilahagyma
- 2 evõkanál vörösborecet
- 2dl vörösbor
- só, bors, babérlevél
- 1 evõkanál cukor ( én Dr. Sweet 2x-es édesítõt használtam)
- olívaolaj
Elõkészületek:
Felaprítottam a zöldségeket.
Elkészítés:
Az olívaolajon megpirítottam a lilahagymát, majd hozzáadtam az édesítõszert. Együtt karamellizáltam, majd jött rá a vörösborecet. Megfûszereztem és egy kicsit összeforraltam. Következhetett a káposzta és a vörösbor, majd egy kis vizet adtam még hozzá. Fedõ alatt puhára pároltam.
Nagyon finom karácsonyi könnyû ebéd, ha már unjuk a töltött káposztát és látványra sem rossz.
@Jucus