Csupacsoki torta
sponsored links
Csokoládéimádó férjem születésnapjára készült torta:-)
Hozzávalók 18 cm-es formához
A tortalapokhoz
3 nagy méretû tojás
12 dkg cukor
3 evõkanál olaj
12 dkg liszt
fél kávéskanál sütõpor
A krémhez
4 dl tejszín
40 dkg tejcsokoládé
A tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 evõkanál olaj
A díszítéshez
ízlés szerint különféle bonbonok, csokoládérudak, drazsé, cukorgyöngy
A krémhez a tejszínt a csokoládéval felforrósítjuk annyira, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon.
Alaposan behûtjük, majd felhasználás elõtt habverõvel jól felhabosítjuk.
A tortalapokhoz a hozzávalókat három egyenlõ részre osztjuk és három lapot sütünk belõlük az alábbiak szerint.
A tortaforma alját sütõpapírral béleljük, a sütõt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemû nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben elõzõleg elkevertük a sütõport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütõbe. Laponként 10-12 perc alatt megsütjük.
A teljesen kihûlt lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson egy vékony réteg a krémbõl.
A csokoládét az olajjal vízgõz felett megolvasztjuk és a torta tetejére simítjuk.
Mielõtt teljesen megszilárdulna a csokoládé, rárakjuk a bonbonokat, csokirudakat és cukorgyönggyel díszítjük.