Csupacsoki by Christian Constant
sponsored links
Hivatalos nevén talán csokiganache tortácska lehetne a túltengõ töltelék miatt, de legyen csak "csupacsoki".
A receptet innen kölcsönöztem.
Az omlós tészta helyett a maradék csokis piskótámból kerültek a ganache rétegek közé az emeletek. Elõször úgy gondoltam, ledarálom az egészet, összegyúrom vajjal és keksz szerûen kisütöm újra, de aztán a ledarált piskótamasszának olyan finom, könnyû, csokis textúrája lett, hogy nem veszõdtem a sütõ bekapcsolásával. És a vajat is kihagytam. Kivételesen energia- és alapanyag takarékosan hasznosítottam a maradékokat:)
Egy kicsit úgy kell elképzelni a tésztát, mint a keksztekercsét, de annál csöppnyivel masszívabb és az íze is más (anyu: hogy õ még nem evett ilyen finom piskótát:). Ebbõl az összegyurmázott, lappá nyújtott masszából 6 azonos nagyságú körlapot ...