CSUPA CSOKI TORTA
sponsored links
Már korábban kinéztem a Stahl magazin Csupa csoki különszámából a mexikói mogyorós csokitortát, ami Torta del Cielo néven lehet ismerõs. Még karácsonyra terveztem, de betegség-hegyek miatt sajnos elmaradt. Végül persze csak elkészült, apróbb változtatásokkal...
Hozzávalók:
175 g törökmogyoró
225 g puha vaj
200+20 g nádcukor
3 közepes tojás
225 g puha vaj
200+20 g nádcukor
3 közepes tojás
70 g cukrozatlan kakaó
1/2 tk sütõpor
1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
70 g tejcsokoládé
70 g mogyorókrém (Nutella)
A forma elõkészítéséhez kevés vaj és darált mandula pluszban
A kapcsos tortaformát (24 cm-es) kívülrõl beborítjuk egy réteg alufóliával, belül kivajazzuk és meghintjük a darált mandulával. A mogyorót pár perc alatt megpirítjuk, majd ha kihûlt, 20 g cukorral finomra daráljuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük és beledolgozzuk a tojásokat, majd a darált mogyorót. Folytatásként hozzáadjuk a kakaót, a sütõport, a szódabikarbónát és a sót is.
A tésztát az elõkészített tortaformába simítjuk és kb 40 perc alatt 180 fokra elõmelegített sütõben megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük és ha átsült, a formában hagyva, rácson hûtjük ki.
A krémhez a csokit és a mogyorókrémet gõz fölött összeolvasztjuk. Ha kihûlt, a torta tetejére kenjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük és beledolgozzuk a tojásokat, majd a darált mogyorót. Folytatásként hozzáadjuk a kakaót, a sütõport, a szódabikarbónát és a sót is.
A tésztát az elõkészített tortaformába simítjuk és kb 40 perc alatt 180 fokra elõmelegített sütõben megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük és ha átsült, a formában hagyva, rácson hûtjük ki.
A krémhez a csokit és a mogyorókrémet gõz fölött összeolvasztjuk. Ha kihûlt, a torta tetejére kenjük.