Csorbaleves
sponsored links
Csorba nagyon finom erdélyi étel. Sokféle változata van.Készülhet marhából,bárányból,sertés-
bõl vagy vegyesen.Húsgombóccal és még apróhussal az alapváltozat.
Könnyû elkészíteni...finoman ízesítve ...igazi ünnepi étel lehet.
Hozzávalók:
bõl vagy vegyesen.Húsgombóccal és még apróhussal az alapváltozat.
Könnyû elkészíteni...finoman ízesítve ...igazi ünnepi étel lehet.
Hozzávalók:
- 30-40 dg darált sertés
- kb. ugyanennyi lapocka,kockázva
- 1 hagyma kockázva
- 3 gerezd fokhagyma szelve
- 3 db sárgarépa---közepes--vékony hasábokra vágva
- 1-2 db fehérrépa ---szintén hasábra vágva
- 1 karika zeller szintén így vágva
- só,bors, vegeta--házi,tárkony 1 citrom
- 1 tejföl.liszt a habaráshoz
- olaj
Gombóchoz a darálthús+1 hagyma/olajon megfuttatva/+maroknyi rizs+1 tojás+só,bors+
fokhagymapor. A hozzávalókat jól összedolgozom--állni hagyom.
Olajon a hagymát,fokhagymát megfuttatom,hozzáadom a kockázott húst,fehéredésig sütöm,
majd a zöldségeket...felengedem bõven vízzel--hiszen jó adag leves lesz és kell a hely a gombócnak is.Ha felforr,ízesítem..vizes kézzel egyforma gombócokat formázok és a forró levesbe teszem...az egészet utána lassú tûzön puhára fõzöm.Tejfölök ,lisztes habarással sûrítem,még adok hozzá egy kis tárkonyt....citrommal ízesítem.
Nagyon finom tartalmas leves a végeredmény.
Jó étvágyat kívánok..MARI