Csorbaleves

2017-03-31

sponsored links

Csorba nagyon finom erdélyi étel. Sokféle változata van.Készülhet marhából,bárányból,sertés-
bõl vagy vegyesen.Húsgombóccal és még apróhussal az alapváltozat.
Könnyû elkészíteni...finoman ízesítve ...igazi ünnepi étel lehet.





Hozzávalók:

  • 30-40 dg darált sertés
  • kb. ugyanennyi lapocka,kockázva
  • 1 hagyma kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma szelve
  • 3 db sárgarépa---közepes--vékony hasábokra vágva
  • 1-2 db fehérrépa ---szintén hasábra vágva
  • 1 karika zeller szintén így vágva
  • só,bors, vegeta--házi,tárkony 1 citrom
  • 1 tejföl.liszt a habaráshoz
  • olaj
Gombóchoz a darálthús+1 hagyma/olajon megfuttatva/+maroknyi rizs+1 tojás+só,bors+
fokhagymapor. A hozzávalókat jól összedolgozom--állni hagyom.

Olajon a hagymát,fokhagymát megfuttatom,hozzáadom a kockázott húst,fehéredésig sütöm,
majd a zöldségeket...felengedem bõven vízzel--hiszen jó adag leves lesz és kell a hely a gombócnak is.Ha felforr,ízesítem..vizes kézzel egyforma gombócokat formázok és a forró levesbe teszem...az egészet utána lassú tûzön puhára fõzöm.Tejfölök ,lisztes habarással sûrítem,még adok hozzá egy kis tárkonyt....citrommal ízesítem.
Nagyon finom tartalmas leves a végeredmény.





Jó étvágyat kívánok..MARI

Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2017/03/csorbale...

sponsored links

Keres?s