Csontos rib eye steak papírban sült zöldségekkel
sponsored links
Inkább vagyok fogyasztója, mint felhasználója. Ennek különös oka az, hogy megfelelõ minõségû alapanyaghoz nem könnyû mifelénk hozzájutni.Úgyhogy leggyakrabban étteremben eszem. Már, ahol felkerült az étlapra ...
Kár azzal kísérletezni, hogy egyszerûen kimegyünk a piacra és kérünk egy nagydarab marharostélyost, mert ehhez megfelelõen tartott, megfelelõ fajtájú marha rostélyosa megfelelõ.
A budapesti Vásárcsarnokba vitt az utunk, ekkor pillantottam meg az egyik pultban ezt a megfelelõnek tûnõ csontos, marha rostélyost, mellyel rib eye steak néven találkozhatunk az igényesebb éttermek étlapján.
Nekem mindenképpen a legfõbb steak kedvencem. Utána a hátszín és csak harmadik a dobogón a bélszín steak. Szerintem a legízletesebb része a marhának.
A csontos változatát választottam, mert számomra a legfinomabb falatok mindig a csont mellett kínálkoznak! J
Felforrósítottam a serpenyõt és 1 evõkanál vajon és 1 evõkanál olívaolajon 2-2 percig sütöttem oldalanként a steaket. A serpenyõben Maldon sóvirággal és frissen õrölt borssal fûszereztem.
180 C fokra elõmelegített sütõbe tettem és ott még 6-8 percig sütöttem. Kivettem a sütõbõl, alufóliával nem szorosan befedtem és deszkán pihentettem, amíg a köret elkészült.
A sütõt tovább melegítettem 220 C fokra.
Egyszerûre fogtam a figurát, a köret zöldségeket papírhüvelyben sütöttem, hogy ne legyen sok gondom vele.
Bébi répát, ceruzababot, barna csiperkét, egész fokhagyma gerezdeket készítettem elõ.
Sütõpapírból nagy szív alakot vágtam ki, az egyik fél szívet megkentem olvasztott vajjal a közepén és elrendeztem rajta a zöldségeket. Sóztam, borsoztam és néhány kakukkfû ágat rendeztem el rajta.
Két csík bacont kisebb darabokra vágtam és "befedtem" a bacon szeletekékkel a zöldséghalmot.
Ráhajtottam a szív másik felét és oldalt kétszer visszahajtottam körben a papír szélét, hogy teljesen lezárjon.
220 C fokra elõmelegített sütõbe tettem és 7 percig sütöttem a csomagot.
A rib eye steaket a finom roppanós zöldségekkel tálaltam. Morzsa sem maradt utána a tányéromon! J