Csontok, zöldségek, levesek (3. beszámoló)

2012-02-29

sponsored links


Ez pedig a nálunk leggyakrabban készülõ levesféleség, a mindent bele, ill. gezemiceleves. Többnyire valamilyen csirkecsont az alapja, most a "csirkecomb farrésszel"-ként vásárolt, az utóbbi idõben divatos bontási módból keletkezett csirkerészbõl lefaragott farrész. Ezen még egy kevéske hús is található, több, mint például a kicsontozásból visszamaradt combcsonton.

Mint máskor is, az ilyen levesekhez egy uralkodó zöldségfélét fõzök, amibõl a legtöbb van benne, a szokásos répák pedig kiegészítik az ízét, mert én szeretem, ha elég vegyes.

Ha - mint most is - fagyasztott hozzávalókból készül, akkor nem szoktam zsiradékon elõpirítani õket, hiszen ezek már kissé fõttek, blansírozva vannak. Ehelyett természetesen benne van a lé, amiben a csont fõ, maga a csont is, meg még valamilyen további ízesítõ. Ez rosszabb esetben lehet leveskocka is, én olyan nagyon nem irtózom tõle, amikor nem csak abból van a leves, de ha mód van rá, inkább valami mást használok. Ez a más például az a lé, amit le szoktam önteni, amikor csirkecombokat ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2012/02/29/csontok_zolds...

sponsored links

Keres?s