Csontleves

2011-09-15

sponsored links


Nem igazán szeretjük a levesben fõtt húst, emiatt az évek alatt kialakult, hogy tyúk helyett inkább húsos és velõs sertéscsontból készítek levest, ha erre vágyunk. A csontokon hagyott hús mennyisége elég számunkra, sõt még sok is, így a férjem és a nagylányom képesek második fogásként - egy karéj puha kenyér és egy kis mustár vagy torma kíséretében - jóllakni belõle. :) A recept csak "a rend kedvéért" kerül fel a blogra, az elkészítése ugyanis nem hoz semmi újdonságot a neten olvasható sok ezer hasonló között. :)

Csontot általában nagyobb mennyiségben szerzek be, úgy 3 fõzésnyi adagban, így általában fagyasztott csontból (felengedés nélkül) készül a leves. Ha nem, akkor is hûtött állapotban kerül a fazékba, a 0 °C-os fiókból elõhúzva. 
Egybõl mellé rakosgatom a zöldségeket is, attól függõen, mi van éppen itthon. A sárgarépa és a fehérrépa nélkülözhetetlen, ezeket tisztítva, egészben teszem a levesbe. A vöröshagymának csak a külsõ, piszkosabb héjdarabjait szedem le, de mindenképpen hagyok rajta a vörös héjból is - ez is egészben kerül bele. Paradicsom egészben, héjastól; karalábé tisztítva, félbe vágva; ha ...

Folytats a blogon ... egycsipet.blogspot.com/2011/09/csontl...

sponsored links

Keres?s