Csonthéjászati helyzetkép

2011-10-25

sponsored links


Mi más menne jobban a dióhoz, mint maga a dió? Guba a gubához, dió a dióhoz, azaz szegény ember dióval süt - és egyéb bölcsességek rohanják meg az ember agyát, míg görnyed a kissámlin a pincében. 

Odalent rengeteg szétterített dió fogad, dióhegyek síkban. Tavalyiak és ideiek. A tavalyinak próbálunk a végéreérni, az idei még izgalmas, új csemege, csak jöttünkben-mentünkben a fejére koppintunk valamelyiknek és bekapjuk. Valójában a fenekére csapunk a kalapáccsal,mert a családi csonthéjmérnökök ezt a módszert tartják a legcélravezetõbbnek. Hétrõl hétre változik a dió jellege, ahogy szárad. A mókusoknak is kiteszek nagylelkûen 1-1 marékkal, van már olyan magoncunk, ami ilyen kitett, de a mókusminõség-ellenõrzésen át nem ment dióból serkent.

Lapos papírládákban hever még Balaton-felvidéki mandula, mely a karácsonyt várja. Pirítva, sózva eszegetem az ünnep alatt a nagy fõzési hajtásban. És ott van a barátoktól kapott mogyoró, amibõl mogyorós adventi linzer készül. Illata napokig uralkodik a ...

Folytats a blogon ... sajatleveben.blogspot.com/2011/10/cso...

sponsored links

Keres?s