Csont és bõr
sponsored links
Ezt a cikket találtam... nem épp étvágygerjesztõ, de evan... Íme:
Kutyából nem lesz szalonna- és szerencsére parízer sem. A húsipari horrorfilmek hõsét a városi legendával ellentétben nem darált tehéntõgy, sem marha- vagy tyúkszem, de még csak nem is patkány teszi kedvenc szendvicsedbe valóvá. Mindenesetre, ha igaz, hogy az vagy, amit megeszel, párizsirajongóként nem jársz jól.
BÕRKEEMULZIÓ: eredetileg sertésbõr, de amikor pépesre darálva a párizsimasszához adják, senki nem tudja megmondani, mit lát-a hozzá adott víztõl kinézetre leginkább a tejbegrízhez hasonlít. Hatvan fok fölé melegítve összetartja a párizsiban nyomokban felfedezhetõ, húsra emlékeztetõ alkotóelemeket.
IPARI SZALONNA: nem gépek kenésére használják, bár kétség kívül ennyire hangzik étvágygerjesztõnek. Valószínûleg már formájában sem õrzi egykori állati eredetét. A prémium parizerben ugyan van hús, amelyet karajról, csontról, combról vágnak le, de ezek láttán már Mici néni macskája is húzná a száját.
NÁTRIUM-GLUTAMÁT: a finom, fehér, kristályos pornak önmagában nincs íze, mégis erõsíti a húsízt, így az elsõ két összetevõ akár el is hagyható. A vegeta egyik alapanyaga, és olyan elterjedt a használata, mint a sóé-kár, mert allergén.
SZÓJAFEHÉRJE: az olcsó párizsit a vegetáriánusok is lelkiismeret-furdalás nélkül tömhetik magukba, mert az ...