Csokoládétorta málnazselével Michel R. után szabadon.
sponsored links
A mostani hétvégén is Michel Roux "tészta varázs" címû remek könyvének alapötlete alapján készítettem el a desszertként feltálalt tortát. Már elsõ perctõl kezdve szemeztem ezzel a tortával, aztán a múlt héten Praliné Zsuzsi, és az anyukája is megsütötte, és a látvány magáért beszélt, csodaszép lett mindkettõ. Zsuzsi receptje itt megtalálható!!! Én a recepten kénytelen voltam egy kicsit változtatni, mivel a fagyasztóba lévõ málna, amely saját termésû, ennél fogva kisebbek a málnaszemek, és sajnos felengedés után nem lehetett teljesen leszárítani. Így attól félvén, hogy esetleg eláztatja a tésztát, (melyért igazán kár lett volna) úgy gondoltam, hogy málnazselét készítek és az kerül a csokoládéréteg alá. Végül nem bántam meg, hogy zselével készítettem el a tortát, mert így is nagyon finom, és nagyon csokoládés volt. A könyvben szereplõ recept alapján elkészített tészta, pedig megint nem okozott csalódást, finom omlós volt. A tortarecept legalább két óra hûtõben való pihentetést ajánl tálalás elõtt, hogy a csokoládéréteg kellõen megdermedjen, én viszont már este elkészítettem a tortát, majd éjszakára a hûtõbe tettem, végül pedig nemsokkal tálalás elõtt vettem ki. Forróvízbe mártott, majd szárazra törölt késsel, pedig szépen feltudtam szeletelni. Minden csokoládéimádónak a figyelmébe ajánlanám ezt a nagyon csokis, és nagyon finom tortát.
Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához: ...