Csokoládétorta liszt nélkül Rachel Allen tõl
sponsored links
Egy fõzõs mûsorban láttam elkészíteni. Nem mondott ott mennyiségeket, csak bemutatta az egyszerû sütemény elkészítését. Így magamra voltam hagyatkozva az adagokkal, de elég jól sikerült.
Hozzávalók: 22 cm-es tortaformához
A tetejére:
Elkészítése:
Egy lábasban vizet forraltam és a keletkezett gõzben egy keverõtálban megolvasztottam a csokoládét a vajjal.
Egy másik tálban az öt egész tojást és a cukrot addig vertem robotgéppel, míg keményebb hab keletkezett.
Ebbe forgattam a már hûlõ vajas csokoládémasszát és egy spatulával belekevertem.
A tortaforma aljára sütõpapírt tettem és az oldalát pedig kivajaztam. Beleöntöttem a tésztát és a 180 fokra elõmelegített sütõbe tettem és 20 perc alatt megsütöttem.
Még melegen rászitáltam a kakaót és ráreszeltem a narancs héját.
Ennél egyszerûbb receptet keveset találni.
Hozzávalók: 22 cm-es tortaformához
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 5 dkg gyümölcscukor
- 5 tojás
A tetejére:
- 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítése:
Egy lábasban vizet forraltam és a keletkezett gõzben egy keverõtálban megolvasztottam a csokoládét a vajjal.
Egy másik tálban az öt egész tojást és a cukrot addig vertem robotgéppel, míg keményebb hab keletkezett.
Ebbe forgattam a már hûlõ vajas csokoládémasszát és egy spatulával belekevertem.
A tortaforma aljára sütõpapírt tettem és az oldalát pedig kivajaztam. Beleöntöttem a tésztát és a 180 fokra elõmelegített sütõbe tettem és 20 perc alatt megsütöttem.
Még melegen rászitáltam a kakaót és ráreszeltem a narancs héját.
Ennél egyszerûbb receptet keveset találni.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.