Csokoládétorta

2014-05-05

sponsored links

A hétvégi süti felvonás második szereplõje a csokoládétorta volt, ami még utószülinapi tortaként is funkcionált. 
Szerintem igazi csokoládé bomba, Ildinek ezer hála a receptért :)

Hozzávalók:

Tésztához:
6 tojás,
3 ek. liszt,
3 ek. kakaó,
6 ek. porcukor,
1 tk. vanília kivonat, 
1 késhegynyi szódabikarbóna

Krémhez:
200 gr étcsokoládé,
200 gr tejszín (30%-os),
100 gr szobahõmérsékletû vaj,
100 gr porcukor,
1 tk. vanília kivonat



Elkészítés:

Én 20 cm-es tortaformába sütöttem a piskótát, méghozzá úgy, hogy a fehérjéket habbá vertem, amikor már majdnem teljesen kemény a hab, mehet bele a porcukor, aztán a tojássárgák egyenként. Mindezt robotgéppel, majd Ildi tanácsára a szódabikarbónával és a kakaóval elkevert lisztet már kanállal forgattam hozzá a masszához. 
A kivajazott, majd sütés elõtt kivajazott tortaformát megtöltöttem a masszával, majd légkeveréses üzemmódban 165 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.

A krémhez a vajat alaposan kihabosítottam, majd ment hozzá a porcukor. A tejszínt megmelegítettem, majd az apróra tört csokival összekevertem, hogy szép fényes, egynemû krémet kaptam. (Kell neki legalább fél óra, hogy visszahûljön, besûrûsödjön.)
A krémet végül a vajas masszához kevertem, a vanília kivonattal együtt.

A kihûlt piskótát én csak kettévágtam - akarom mondani a Párom kettévágta ;) - majd a krém felével megtöltöttem, ráhelyeztem a második lapot, azt is megkentem vékonyan a krémmel, majd az oldalát is. Végül csokoládé reszelékkel díszítettem. 

ForrásIldikokki



Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/05/csokol...

sponsored links

Keres?s