Csokoládészuflé
sponsored links
Ez csúszik
Estétõl késõ délelõttig esett az esõ,ami szépen ráfagyott mindenre.Egyenletes jégpályává változott a fû,a térkõ és az utcánk.A városban állítólag mindenhol sóztak és járható volt minden út,de szerencsére nekünk semmi dolgunk nem volt,így ki sem mozdultunk.
Csokoládé-szuflé
Ebéd elõtt kérdezte a férjem,hogy lesz-e valami desszert,vagy elmenjen süteményért.Aztán õ is belátta,hogy nem ér annyit semmilyen finomság,hogy esetleg árokba csússzon miatta.Én nem készültem édességgel,de mikor mondta,hogy valami tömény finomságra áhítozik beugrott a csokiszuflé.Rég nem csináltam,pedig hozzávaló mindig van itthon és nagyon gyorsan elkészül.És épp annyira csúszik mint ma az utak mifelénk.
Hozzávalók(5 db):
15 dkg jóféle étcsokoládé
10 dkg vaj
4 csapott evõkanál cukor
3 egész tojás
2 csapott evõkanál finomliszt
vaj és liszt a formák kikenéséhez
A szufléformákat kikenem vajjal,majd kevés liszttel körbeszórom õket.A csokoládét és a vajat fémtálba mérem és vízgõz feltt felolvasztom.Kézi habverõvel a tojásokba dolgozom a cukrot,kicsit kihabosítom.A csokis krémbe jól elkeverem a lisztet,majd végül a cukros tojást,s elosztom a kikent formákba.
A sütõt elõmelegítem 200 °c-ra.Ebéd után teszem csak be sülni,mert nagyon gyorsan elkészülnek és frissen jó tálalni.Kivéve a sütõbõl egyenként tányérra fordítom,és óvatosan kiütöm a formákból.Aztán óvatosan visszafordítom a tányéron,hogy a teteje legyen felül.Tejszínhabbal,málnával,vagy meggytükrön tálalom.
Ebbõl az adagból kb.egy dl-nyi massza kerül egy formába,és úgy tapasztaltam,hogy épp 8 perc kell a forró sütõben,ahhoz,hogy kívül ropogós,belül folyós legyen.Most is így sikerült,de nem vágtam meg a fotózás elõtt,mert akkor már nem fényképeztem volna le...
Estétõl késõ délelõttig esett az esõ,ami szépen ráfagyott mindenre.Egyenletes jégpályává változott a fû,a térkõ és az utcánk.A városban állítólag mindenhol sóztak és járható volt minden út,de szerencsére nekünk semmi dolgunk nem volt,így ki sem mozdultunk.
Csokoládé-szuflé
Ebéd elõtt kérdezte a férjem,hogy lesz-e valami desszert,vagy elmenjen süteményért.Aztán õ is belátta,hogy nem ér annyit semmilyen finomság,hogy esetleg árokba csússzon miatta.Én nem készültem édességgel,de mikor mondta,hogy valami tömény finomságra áhítozik beugrott a csokiszuflé.Rég nem csináltam,pedig hozzávaló mindig van itthon és nagyon gyorsan elkészül.És épp annyira csúszik mint ma az utak mifelénk.
Hozzávalók(5 db):
15 dkg jóféle étcsokoládé
10 dkg vaj
4 csapott evõkanál cukor
3 egész tojás
2 csapott evõkanál finomliszt
vaj és liszt a formák kikenéséhez
A szufléformákat kikenem vajjal,majd kevés liszttel körbeszórom õket.A csokoládét és a vajat fémtálba mérem és vízgõz feltt felolvasztom.Kézi habverõvel a tojásokba dolgozom a cukrot,kicsit kihabosítom.A csokis krémbe jól elkeverem a lisztet,majd végül a cukros tojást,s elosztom a kikent formákba.
A sütõt elõmelegítem 200 °c-ra.Ebéd után teszem csak be sülni,mert nagyon gyorsan elkészülnek és frissen jó tálalni.Kivéve a sütõbõl egyenként tányérra fordítom,és óvatosan kiütöm a formákból.Aztán óvatosan visszafordítom a tányéron,hogy a teteje legyen felül.Tejszínhabbal,málnával,vagy meggytükrön tálalom.
Ebbõl az adagból kb.egy dl-nyi massza kerül egy formába,és úgy tapasztaltam,hogy épp 8 perc kell a forró sütõben,ahhoz,hogy kívül ropogós,belül folyós legyen.Most is így sikerült,de nem vágtam meg a fotózás elõtt,mert akkor már nem fényképeztem volna le...